Geschiedenis

 

Generaties

 

Chris Endhoven kreeg de passie voor het tuindersvak met de paplepel ingegoten. Zowel zijn overgrootvaders, grootvaders als vader hadden eigen kwekerijen. De teelten varieerden van druiven en sla tot snijbloemen. Ook bij Chris groeide de liefde voor het vak. Altijd was hij in zijn vaders kwekerij te vinden. Toen vader Endhoven de snijbloementeelt verruilde voor de teelt van seizoensplanten, wist Chris: dit is wat ik wil. Gefascineerd door de seizoensplanten met hun enorme variatie in soorten, kleuren en mogelijkheden, nam hij op 22-jarige leeftijd de sprong in het diepe. Aan de Uithofslaan in Den Haag startte hij zijn eigen seizoensplantenkwekerij.

 

 

 

Verkassen

 

Na drie jaar verhuisde Endhoven Flowering Plants naar ’s-Gravenzande. De oppervlakte verdubbelde naar 10.000 m2, het assortiment breidde uit en er werden moderne betonvloeren met eb- en vloedsysteem aangelegd. Het bedrijf groeide gestaag. Om verder te kunnen uitbreiden, besloot Chris in 2007 om nogmaals te verhuizen. In Honselersdijk, op de Van Ockenburchlaan, verrees een moderne kwekerij van bijna 3 hectare, voorzien van een volledig geautomatiseerd teeltsysteem. Een kas die verwarmd wordt met aardwarmte als duurzame energiebron. Hiervoor sloot het bedrijf zich in 2012 aan bij het aardwarmteproject Greenwell Westland. Elke dag weer worden op deze huidige locatie talloze seizoensbloeiers van hoge kwaliteit geteeld.

 

 

 

Continu in beweging

 

'We zijn trots op wat we hebben bereikt de afgelopen jaren. Een moderne kas, de allernieuwste teeltsystemen, een enorme veelzijdigheid aan kleuren en soorten, planten van de beste kwaliteit, een enthousiast en gedreven team. Maar ook nu zitten we niet stil. Altijd kijken we hoe we de kwaliteit en service nog verder kunnen verbeteren voor onze klanten. Zo zijn we continu in beweging. Eén ding verandert nooit. De passie voor alles wat groeit en bloeit in onze kassen!'

 

Kwekerij in 's Gravenzande
Kwekerij in 's Gravenzande